Pizza
Deg:
1 dl fingervarmt vatten
½ msk olja
2 krm salt
1/4 paket (12 g) jäst, den blå
2 - 2 ½ dl vetemjöl
Tomatsås:
Krossade tomater
Oregano
(Blanda)
Valfria tillbehör:
Ost
Skinka
Ananas
Osv
Gör så här:
Sätt ugnen på 225° C grader, smörj därefter en plåt. Häll vatten, olja och salt i en skål. Smula i jästen och rör med träsked tills jästen lösts upp. Tillsätt mjölet och arbeta degen smidig - lägg den därefter på bakbordet och knåda den. Dela den i två delar som du rullar till runda bullar, platta sedan ut dom på bakplåten. Lät bottnarna jäsa medan du gör i ordning fyllningen. Bred ut fyllningen över bottnarna i valfri ordning. Lämna 1 cm runt om så att fyllningen inte rinner av. Ställ plåten mitt i ugnen och grädda 10-15 min.

1 dl fingervarmt vatten
½ msk olja
2 krm salt
1/4 paket (12 g) jäst, den blå
2 - 2 ½ dl vetemjöl
Tomatsås:
Krossade tomater
Oregano
(Blanda)
Valfria tillbehör:
Ost
Skinka
Ananas
Osv
Gör så här:
Sätt ugnen på 225° C grader, smörj därefter en plåt. Häll vatten, olja och salt i en skål. Smula i jästen och rör med träsked tills jästen lösts upp. Tillsätt mjölet och arbeta degen smidig - lägg den därefter på bakbordet och knåda den. Dela den i två delar som du rullar till runda bullar, platta sedan ut dom på bakplåten. Lät bottnarna jäsa medan du gör i ordning fyllningen. Bred ut fyllningen över bottnarna i valfri ordning. Lämna 1 cm runt om så att fyllningen inte rinner av. Ställ plåten mitt i ugnen och grädda 10-15 min.

Kommentarer
Trackback