fläskpannkaka


Ingredienser:

2 paket klippt bacon (ca 300 g)
3 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
6 dl mjölk
3 st ägg


Gör så här:


Klipp baconet i bitar och strö ut i långpannan och ställ in den i ugnen samtidigt som du sätter på ugnen på 225°C.


Gör pannkakssmeten: Häll mjöl och salt i en skål med höga kanter. Häll på en tredjedel av mjölken och vispa till en jämn smet, häll sedan på resten av mjölken, lite i taget, under vispning och vispa till en jämn smet. Om man vill kan man använda elvisp.


Knäck i äggen och vispa tills det blivit blandat.


Ta ut baconet från ugnen när ugnen nått 225°C eller när baconet ser tillagat ut.


Häll därefter pannkakssmeten över baconet.


Grädda i mitten av ugnen i 225°C i ca 20 min tills den stelnat och fått gyllengul färg.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0