fläskpannkaka
Ingredienser:
2 paket klippt bacon (ca 300 g)
3 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
6 dl mjölk
3 st ägg
Gör så här:
Klipp baconet i bitar och strö ut i långpannan och ställ in den i ugnen samtidigt som du sätter på ugnen på 225°C.
Gör pannkakssmeten: Häll mjöl och salt i en skål med höga kanter. Häll på en tredjedel av mjölken och vispa till en jämn smet, häll sedan på resten av mjölken, lite i taget, under vispning och vispa till en jämn smet. Om man vill kan man använda elvisp.
Knäck i äggen och vispa tills det blivit blandat.
Ta ut baconet från ugnen när ugnen nått 225°C eller när baconet ser tillagat ut.
Häll därefter pannkakssmeten över baconet.
Grädda i mitten av ugnen i 225°C i ca 20 min tills den stelnat och fått gyllengul färg.
Kommentarer
Trackback