äpplekaka
Pajskal:
3 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
125 g margarin
1 äggula
1 msk vatten
Nyp snabbt ihop en deg, vila ca en timme i kylskåpet. Förgrädda sedan pajskalet 20-25 minuter i ugnen på 225 grader.
Fyllning:
6 st äpplen
Skala och skär äpplena i tunna skivor och strö ut i pajskalet, grädda ca 20 min på 225 grader.
Täcke:
2 äggvitor
1-1 1/2 dl socker
Vispa till ett hårt skum och bred på pajen. Grädda på 175 grader i 10 minuter. Klart att serveras med grädde, vaniljvisp eller marsánsås

3 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
125 g margarin
1 äggula
1 msk vatten
Nyp snabbt ihop en deg, vila ca en timme i kylskåpet. Förgrädda sedan pajskalet 20-25 minuter i ugnen på 225 grader.
Fyllning:
6 st äpplen
Skala och skär äpplena i tunna skivor och strö ut i pajskalet, grädda ca 20 min på 225 grader.
Täcke:
2 äggvitor
1-1 1/2 dl socker
Vispa till ett hårt skum och bred på pajen. Grädda på 175 grader i 10 minuter. Klart att serveras med grädde, vaniljvisp eller marsánsås

Kommentarer
Trackback